10 Temmuz 2010 Cumartesi

Srebrenica Katliamını UNUTMUYORUZ!!!

Bosna savaşının artık son demleri Sırp ordusu gücünü yitirip zafere ulaşamayacağını anladığı zamanlardı. Ülkenin kurtarılmış ve güvenli 6 bölgesinden biriydi Srebrenica. Halkın elindeki silahlar BM barış güçleri tarafında toplatılmış, halkın geri istemesine rağmen Hollanda'lı komutan tarafından red ederilmişti. Bir gece bütün BM ordusu Srebrenica'dan çekilmişti ve Sırp orduları bu bölgeye akın etti. Nasıl olmuştu barış güçleri nasıl çekilirdi bu bölgeden herşey daha sonradan çıkmıştı ortaya, Sırp komutanın Hollandalı komutana bir hediye paketi verirkenki görüntüleri ortaya çıktı. Mladic şehre girdiğinde ufak çocuklara çikolata dağıtıp başlarına hiçbirşey gelmeyeceğini anlattı.




İşte son yılların enbüyük katliamının ilk kıvılcımı atılmıştı, Bölgeye giren Sırplar binlerce kişiyi esir alıp öldürdüler, bu ölenler arasında bebekler dahi vardı. Kamplarda erkeklerle bayanları ayırdılar, Ayırdıkları erkekleri kampların önünde öldürdüler, Bir kısmını dağlık ksıma çıkarıp orada katlettiler. Mladic'in Srebrenica katliamı öncesinde bir kameraya konuşarak söylediği, "İşte 11 Temmuz 1995'te Sırp şehri Srebrenica'dayız. Büyük bir Sırp bayramı arifesinde iken bu şehri Sırp milletine armağan ediyoruz. Nihayet, yeniçerilere karşı ayaklanmasından sonra bu toprakta "Türkler"den intikam almamızın vakti geldi" sözleri meşhurdur.



Savaşı ve katliamın son sözünü Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç söylemişti;

"Bu günleri gösteren yüce Allah'a hamd ediyorum. Tarihimizi kanımızla yazdık
"

1 yorum:

  1. 15.Yılında Srebrenitsa Katliamını Hüzünle Anarken…

    “Hangi günahtan dolayı öldürüldü?” (Tekvir Suresi, 9.ayet)

    “… ve zulmedenler nasıl bir inkılaba uğrayıp münkalib(değişmiş-devrilmiş) olacaklarını yakında bileceklerdir” (Şuara Suresi, 227.ayet)

    Hepinizin bildiği gibi 1995 yılının 11 Temmuz günü cani Sırp ordusuna bağlı askerler, Srebrenitsa kentinde 10 bine yakın mücahid erkeği çok feci bir şekilde öldürdü.

    Bu katliama dönemin Birleşmiş Milletler Barış Gücü başta olmak üzere, dünya kamuoyu seyirci kalmıştır.

    Srebrenitsa’nın ve sairenin tüm şehidlerine, sonsuz rahmetler dilerken, Büyük Şeytan Amerika’ya, Korsan rejim israil’e, cani Sırplara hamilerine ve yandaşlarına da sonsuz lanetler olsun deriz!…

    Srebrenitsa Katliamı – Unutma, Unutturma!

    Bugün gündem Srebrenitsa Katliamı olsun. Unutmayalım, Unutturmayalım!

    YanıtlaSil